SVO CONSERVACIO I ACTIVITATS

Pàgina dedicada a la divulgació de les activitats de la Societat Valenciana d'Ornitologia i de la resta de grups amics. Notícies i convocatòries ecologistes del País Valencià i els problemes de conservació que patim.

26 de setembre 2007

FOTGES BANYUDES VALENCIANES EN S'ALBUFERA DE MALLORCA



Exemplars de fotja banyuda nascudes en captivitat a València s’han introduit en s’Albufera de Mallorca


La Conselleria de Medi Ambient ha permès recuperar aquesta espècie a la Comunitat Valenciana.




València (26-9-07).- Sis exemplars de fotja banyuda (Fulica cristata) nascudes en captivitat en les instal•lacions del Centre de Recuperació de Fauna “La Granja del Saler”, dependent de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, han estat reintroduides a l'aiguamoll de s’Albufera de Mallorca.

La fotja banyuda és una de les aus aquàtiques més amenaçades d'Europa. Tota la seva població, tot just una vintena d'exemplars, es concentrava en unes poques zones humides situades en el sud de la Península Ibèrica.

En tot el vessant mediterrani espanyol estava extingida, inclosa la Comunitat Valenciana, des de finals del segle XIX. En 1999 la Conselleria va començar un ambiciós projecte titulat: “Reintroducció de la fotja banyuda en dues Zones d'Especial Protecció per a les Aus de la Comunitat Valenciana”. Aquest projecte contava amb finançament específic de l’Unió Europea i la Generalitat via fons LIFE/NATURALESA.

Els múltiples esforços i treballs desenvolupats durant els últims quatre anys, han permès la reintroducció de centenars d'exemplars d'aquesta espècie nascuts en captivitat en les instal•lacions del Centre de Recuperació de Fauna de la Granja del Saler. Amb ells s'ha aconseguit la nidificació de algunes parelles en diverses zones humides valencianes, principalment en la Marjal d'Almenara, la Marjal dels Moros a Sagunt i al Parc Natural de l’Albufera de València”.

Atès que en les instal•lacions de dit centre la producció d'exemplars de fotja banyuda nascudes en captivitat és molt elevada, la Conselleria de Medi Ambient col•labora ara amb altres zones per a recuperar l'espècie, com és el cas de les Illes Balears on es van extingir en el segle XIX. Des de 2004 va començar el programa que pretenia la reintroducció d'un màxim de 20 exemplars per any i les primeres actuacions es centraren en la zona humida de s’Albufera de Mallorca. En l´epoca reproductora de 2007 ja es van comptabilitzar cinc parelles reproductores que van treure endavant un total de 12 pollets. No es descarta, en el futur, la reintroducció en altres aiguamolls adequats de les Illes Balears. En aquesta línia, ja en la primavera de 2003 es van reintroduir exemplars nascuts en València al Parc Natural del Delta del Llobregat, a Catalunya.

Font: WEB Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge. Foto Emilo Martín.

Etiquetes de comentaris: , , ,

1 Comments:

At 12:10 a. m., Anonymous Anònim said...

You could easily be making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat community[/URL], You are far from alone if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses little-known or not-so-known ways to produce an income online.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home